"la libertad nos une, la unión nos libera" Ibn Arabi, Murcia S XII

"la libertad nos une, la unión nos libera" Ibn Arabi, Murcia S XII _"Freedom unites us, unity frees us"

31.5.11

Police repression in barcelona protest.


Riot police scuffle with sitting demonstrators gathered in protest against the government's austerity measures at Barcelona's Plaza de Catalunya, May 27, 2011. Dubbed "los indignados" (The Indignant), tens of thousands of protesters have filled the main squares of Spain's cities since May 15th, in a wave of outrage over economic stagnation and government austerity, marking a shift after years of patience. Reuters
Much more at:

(plus pictures of Lisbon solidarity)

Mapa de Corrupción por Partidos Políticos (clickar)


Ver Mapa de Corrupción por Partidos Políticos en un mapa más grande

30.5.11

Nuestros Sueños, Sus Pesadillas


#La plaza Piensa

(Emplazados: cuando la indignación toma las plazas
se revela, al fin, lo digno) .Pdf


27.5.11

"Una bala perduda" - Relat d'en Joan, víctima de Felip Puig a la plaça de Catalunya

"Una bala perduda" - Relat d'en Joan, víctima de Felip Puig a la plaça de Catalunya ahir, 27 de maig

A les 09.00h en Gerard entra a la meva habitació dient que estan desallotjant l'acampada de Plaça Catalunya, que m'aixequi ràpid, que em vesteixi ràpid, que la revolució no espera ningú. La primera frase del dia la dic escèptic: tu creus que la revolució serà televisada? Respon que a casa no tenim televisió i que, igualment, no ho podríem saber. Vinga va, no siguis gallòfol, diu.
Interiorment celebro que hagin decidit expulsar-nos de Plaça Catalunya. Les coses han d'estar clares: “ells i nosaltres”, sinó el nostre nosaltres es divideix. Sóc dels que pensa que s'hi ha d'estar, que els processos socials s'han de criticar amb perspectiva històrica i que, mentre duren, l'única tasca és aprendre per un tubo. Sóc dels posseïts per l'amorf esperit del poble, dels que s'abandona al fervor del clam, dels que lluita perquè sí. Però, perquè enganyar-nos, sóc activista de poques causes, no suporto la militància i dono per bo qualsevol fet social on faci un amic i intercanvi mirada amb una noia bonica. Com alguns sabreu no he estat especialment participatiu en l'acampada i, fora d'algun discursillo per advertir del patètic caràcter reformador d'algunes mesures, he preferit mantenir-me al marge instal·lat en el còmode pensament de que els drets socials no es demanen als Reis Mags, sinó que s'usurpen a capa i espassa, amb suor i sang. En definitiva: em feia pal tanta assemblea, m'avergonyia compartir lluita amb el hippisme mil·lenarista i em tocava les boles el discurs imperant del civisme, la pau, la democràcia, la banca ètica i demés patranyes modernes. Tampoc suportava els progrés com jo que anaven de tornada de tot, clar.
Per tot això, abans d'animar-me definitivament a sortir de casa, busco alguna excusa que em resulti satisfactòria per obviar el meu compromís social. Desgraciadament miro el telèfon i constato que tinc tres missatges de text – un d'ells d'un número desconegut – que reclamen la meva presència al lloc dels fets – acaben amb: “passa-ho” i m'encanta - . Em convenço a mi mateix que anar donar suport als “indignats” té nombrosos punts de contacte amb l'estudi que m'havia proposat aquest matí: llegir sobre l'etnografia a multi-situada en l’anàlisi de les relacions econòmiques entre centre/perifèria d'allò que alguns anomenen sistema món.
En Gerard, com lligant-me a la manifestació amb el sol fet de compartir-me una taronja, em demana la pressa i les lleganyes. Com si jo tingués molta experiència en aquestes mogudes, li dic que de mentre es canvií les sandàlies per unes bones bambes. Diu que no farà falta, que els Mossos voldran evitar problemes perquè en el fons estan amb nosaltres. Contesto que estaran amb nosaltres quan cobrin com nosaltres, que de moment són l'únic col·lectiu que gaudeix d'un increment de les partides pressupostàries. Aprofito per afegir que un professor d'universitat associat cobra 400 euros al mes i que un anti-avalot més de 3.000 euros – segons rumors de dubtosa procedència - . Per una orella m'entra: “però” i per l'altre surt: “són persones”.
En definitiva, agafem el metro i baixem a Plaça Catalunya. L'espai està acordonat per una ridícula filera de policies molt fàcilment traspassable per qualsevol que tingui interès en buscar-se problemes. Penso que els Mossos ens provoquen posant-nos les coses tant fàcils, però el meu voltant tothom és Gandhi. Ningú crida consignes. Quan algú fa un discursillu un pèl exaltat, alguns “indignats”, com si d'una assemblea es tractés, aplaudeixen amb llenguatge de signes. Vaig rodejant la plaça, tot trobant-me gent: la Tutu, la Marina, l'Edurne, la Cecilia, la Paula, en Mikel, etc, fins que m'instal·lo amb l'Elena prop d'un cordó policial. Escoltem en Bernat que, megàfon en mà, explica les violentes subtileses amb les que els Mossos d'Esquadra tracten els companys que estan a l'interior de la plaça: no se'ls permet sortir ni per anar a treballar, se'ls priva d'aigua, d'anar al bany, etc. Sense creure-m'ho crido als policies: “aquest vaixell s'enfonsa i esteu dintre”. Un dels robots em premia amb un somriure idiota, com si en sabés de metàfores. Li dic: “tu no riguis, on està la teva identificació?”. Aquest cop adivino que m'està prenent la matrícula per pegar-me a la primera oportunitat que tingui.
A tot això, per Ronda de Sant Pere arriben moltes “lecheras” - pels no-familiaritzats amb l'argot, aquest apel·latiu refereix a que reparteixen “llets”- i imagino que pretenen rodejar la manifestació com si es tractés d'un nínxol per operar lluny de mirades indiscretes. Amb aquesta tàctica aconsegueixen aïllar físicament la concentració de la resta de conciutadans preocupats en pagar la hipoteca sense dignitat i, sobretot, invisibilitzar-la de la curiosa mirada dels guiris que a aquesta hora ja demanen comprar a la millor botiga del món – pels no-familiaritzats amb el registre publicitari dels nostres polítics: és Barcelona- .
De lluny, veig que per Ronda Sant Pere els Mossos comencen a carregar contra alguns companys. Al cercle de gent on estic es crida: “no a la violència, no a la violència!” i decideixo quedar-me en aquest nucli pacífic - més per por que per ganes-. Inicio una conversació amb l'Elena sobre un dels múltiples “cotilleos” sentimentals dels alumnes del Departament d'Antropologia i.... Seguidament estic a terra, noto que sagno abundantment per l'orella i tinc la vista nublada. Només escolto la veu d'una noia preciosa i desconeguda que m'informa que he perdut el coneixement i que ja han avisat els serveis mèdics. Tracto d'acompassar la respiració, algú em posa algo fred per l'orella, algú proposa buscar la pilota de goma que m'ha impactat i tampoc falta algú que em recomana de no posar-me la mà a l'orella i estar “tranquil”. En un temps indeterminat arriben dos metges de groc fluorescent i m'aixequen en pes. Tinc temps de girar-me cap al cordó de Mossos d'Esquadra i dedicar-los tota la meva incomprensió. Els metges em porten cap a l'Ambulància pel bell mig del tiroteig indiscriminat. Jo estic mort de por i, com que les meves cames es neguen a caminar entremig dels carnissers, els metges m'han d'agafar en braços per plaer dels fotògrafs.
Un cop dintre l'Ambulància se'm tracta com si hagués caigut en bicicleta mentre es comprova diligentment que no tinc la mandíbula trencada. “És només una hemorràgia interna a l'oïda, has d'anar l'hospital perquè et facin una radiografia i comprovin que no has perdut audició. En realitat t'hi hauríem de portar nosaltres però no hi ha suficients ambulàncies i hi ha molts ferits. Agafa un taxi i ves a l'Hospital del Mar, que al Clínic hi haurà molta cua. Té aquesta bossa de gel pel camí i el “parte”. Ara recordo: RETALLADES. Darrere meu entra una dona amb el cap obert i plena de sang. A jutjar per l'edat perfectament podria ser la meva àvia. A jutjar per l'esperit rebel, de ben segur que no.
Agafo un taxi amb l'Elena i vaig a l'Hospital del Mar. El taxista només ens dirigeix la paraula per cobrar. A l'entrada de l'Hospital un noi negre tracta de fer-se entendre en anglès, diuen que li buscaran un metge que parli anglès i em fan passar davant seu. Dintre rebo la solidaritat de la metgessa que em dóna l'ingrés i els penosos consells d'emancipació política d'una infermera. A la Sala d'Espera passen imatges de l'escabetxina de Plaça Catalunya i comento la jugada amb una pacient d'origen gallec. Li dic que, després de les últimes eleccions, els Mossos tenen la legitimitat suficient per fer el que els vingui de gust. Ella em diu que el problema és que els joves no anem a votar i que, sobretot, sempre, sempre, s'hi ha d'anar.
Després passo a la consulta on, per fi, les infermeres em comencen a dir guapo, carinyo i rei. Totes estan molt preocupades per mi i s'en recorden de la mare del policia que m'ha disparat. S'escandalitzen de la ferideta que m'he fet al genoll quan he caigut desplomat a terra. Quan m'agafo confiança amb una de rastes em diu: “però, entre tu i jo, de veritat no has fet res per provocar la policia?”. Just en aquest moment, com invocats, apareixen dos Mossos d'uniforme als quals recordo amb males paraules que són el braç armat del poder -mercenaris de merda, o algo així-. L'infermera em fa callar i ja no em torna a mirar amb els mateixos ulls.
Em toca una doctora pija que no ha sentit a parlar de la matança de Plaça Catalunya però que, a raó dels seus ulls, se li perdona. Com que he perdut el coneixement m'han de fer un TAC. Quan pregunto què és, em respon que serveix per verificar el correcte funcionament de les neurones. Sense ser especialment agut bromejo sobre que aquesta prova li haurien de fer als Mossos d'Esquadra però ningú sembla trobar-li la gràcia. Em fan el TAC però, com em marejo i no sé estar quiet, l'han de repetir per indignació del doctor.
Després em tornen a portar a la consulta. Aviat arriba un altre ferit de Plaça Catalunya: l'Álvaro. Diu que li han pegat un cop de porra “amb ganes” al braç mentre feia resistència pacífica i que ha perdut el telèfon i la cartera. Explica que a molta gent li han donat al cap i que ha sigut una autèntica massacre. El morbillu del relat fa que s'apropin a parlar amb nosaltres infermers i metges que ens expressen certa solidaritat i insisteixen perquè posem una denuncia que, saben positivament, no servirà per res. Quan ens abandonen i l'Alvaro dorm, he de sentir un pacient que atorga als moros tots els mals d'aquest país i, sense pietat, li expresso l'equivocat del seu punt de vista.
Al cap de poc, arriben visites que em fan sentir molt afortunat: Pere, Patri, Txell, Albert i que, juntament amb les nombroses trucades: família, Martina, Ferran, Mikel, Gerard, Pipo, Narcís, Domi, Pau, Jackeline, Cati, Sammy, Emma, Subi, Guille, Elena, constitueixen un patrimoni que no mereixo. No em vull esplaiar aquí, però gràcies i whisky -menys per en Sammy i la Martina -.
A les 18.00h em donen l'alta mèdica, no sense abans receptar-me quatre medicaments imposats per multinacionals farmacèutiques, molt de repòs, que no dormi en 48 hores i menjar líquid (ja que no puc obrir la mandíbula). Com que no he menjat des del matí, devoro un iogurt a la Sala d'Espera mentre el Conseller Puig cataloga la càrrega policial com “assenyada i fruït de les provocacions”. M'agafa un atac d'ansietat i he de marxar de la sala davant la mirada curiosa de la resta de pacients que, de ben segur, no coneixien el distingit conseller ni el volien conèixer. Després em plantejo, quasi retòricament, perquè només hi ha 1 detingut per 120 ferits.
Abans d'abandonar aquella ciutat que havia sigut famosa per les barricades truco al meravellós serveis d'advocats de l'acampada que m'atenen a les mil meravelles i em deixo entrevistar telefònicament per l'amic Pau Rodríguez, pel diari Público. Després quedo amb un fotògraf que m'explica que sóc un afortunat perquè aquestes boles de goma han matat a moltes persones i han deixat sense ull a moltes d'altres. Miro l'objectiu de la càmera com miraria Strauss-Khan – famós per violar dones i països – i desitjo molt fervorosament que la bala perduda trobi el camí.
Joan

22.5.11

Agustin Garcia Calvo en la Puerta del Sol

en 
http://noticiasdeabajo.wordpress.com/2011/05/22/agustin-garcia-calvo-en-la-puerta-del-sol/

Sois la alegría, es la alegría de lo inesperado, de lo no previsto, ni por parte de las autoridades y gobiernos, ni por parte de los partidos de cualquier color, verdaderamente imprevisto: vosotros mismos o casi todos, hace unos pocos meses o semanas, tampoco lo preveíais que pudiera surgir. Aunque esto es así, la alegría es lo inesperado y no hay otra alegría, no hay futuro, como repetiré ahora, sin embargo voy a decir algo que parece contradictorio, que es que yo estaba esperando esto desde hace cuarenta y tantos años, cuarentayséis. [vivas y aplausos]

Programa 2: Attention Danger Travail.

Attention, danger, travailPierre Carles, Christophe Coello, Stephane Goxe , França 2003, 1h 45 min 

from OVNI Archives _ www.desorg.org.





Diez parados y paradas cuentan por qué y cómo han decidido dejar de trabajar. Después de haber conocido durante tiempo el mercado laboral, estos hombres y mujeres han huido de la fábrica, el almacén o la oficina, decididos a no aceptar las reglas de la guerra económica actual. Lejos de la imagen del parado agobiado o deprimido, estos “desempleados que no piden trabajo” explican abiertamente porqué buscan realizarse fuera del mundo laboral, con pocos recursos pero con tiempo para dedicarse a ellos mismos.

Deu aturats i aturades expliquen per què i com van decidir deixar de treballar. Després d’haver conegut durant un cert temps el món laboral, aquest homes i dones han fugit de la fàbrica, el magatzem o l’oficina: decidits a no acceptar mai més les regles de la guerra econòmica actual. Lluny de la imatge de l’aturat angoixat o deprimit “aquests són aturats que no demanen feina”, expliquen obertament perquè cerquen de realitzar-se fora del món del treball, amb molt pocs recursos, però disposant de molt més temps per dedicar-lo a ells mateixos.

Ten unemployed men and women talk about why and how they’ve decided to stop working. After a period of familiarity with the labour market, these men and women have turned away from factories, warehouses and offices, determined to reject the rules of the existing economic war. Far from the usual worried or depressed image of the unemployed these “unemployed people who don’t ask for work” openly talk about their reasons for seeking fulfilment outside of the workplace, with little financial resources but plenty of time to spend on themselves

mapa conceptual Republica del Sol , por http://www.unalineasobreelmar.net


21.5.11

Program 1 [from OVNI archives] Autonomia Obrera ,


 


Program 1 [from OVNI archives]


Autonomia ObreraOrsini Zegrí , Falconetti Peña, Espanya 2008, 75 min. VOSE







Autonomía obrera es una película sobre las luchas autónomas en España en los años 70, un relato del otro movimiento obrero, una reescritura de la transición postfranquista. Contra la memoria histórica, memoria política.
Autonomía obrera és una pel·lícula sobre les lluites autònomes a Espanya als anys 70, un relat de l'altre moviment obrer, una reescriptura de la transició postfranquista. Contra la memòria històrica, la memòria política.
Autonomía Obrera is a documentary about the autonomous struggles in 1970s Spain, a story about the other workers' movement, a rewriting of the post-Franco transition. Against historical memory, political memory.




::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::



20.5.11


DEBTOCRACIA__________________________el saqueo de GRECIA
si no nos dejan soñar, no les dejaremos dormir
SI NO ENS DEIXEN SOMNIAR NO ELS DEIXAREM DORMIR

desRealidad

"Están ciegos, todo cuanto ven es pura imagen"
Mahmud Shabistari. persis sXIII

El sueño de la época no es el buen sueño que procura el descanso, sino más bien un sueño angustiado que os deja más exhaustos todavía. Es la anestesia que requiere una anestesia aún más profunda. Aquellos que por suerte o por desgracia se sustraen al sueño prescrito, nacen a este mundo como niños perdidos.” Llamamiento y otros fogonazos (Tiqqun)


Un sueño que convierte en imagen todo lo que toca. Un sueño creado a partir de la imagen como velo, como instrumento social de ceguera. Efectivamente, un velo de imágenes producidas en masa se extiende cubriendo la totalidad de la visión, como una película máster, un mundo pantalla cuya realidad elástica y cambiante se adhiere a la piel de los objetos, de las personas y de los paisajes. No como un patchwork de imágenes artesanales, visiones personales, sueños, imaginaciones o ruinas de antiguos imaginarios... salpicada de agujeros e imprecisiones que invitan a la visión, a la imaginación. Sino un todo visible que se alimenta de las realidades que oculta.


Así encontramos un cuestionamiento de la realidad de carácter directamente político: constatación de la expansión de una realidad dominante que amenaza el tejido de realidades otras, que amenaza con borrar saberes, paisajes, personas, modos de vida, afectos… Como si mil bibliotecas de Alejandría, inscritas aún en la vida cotidiana de las personas, en sus haceres, en sus lugares, estuviesen ya quemando de nuevo. Como si en un plazo de tiempo, tal vez muy corto, sólo nos quedara, con suerte, leer sus tristes cenizas catalogadas por expertos.


Esta expansión de una realidad dominante no ha conocido una intensidad y una extensión similar a la del capitalismo global, ni en consecuencia una resistencia ni un rechazo similares. De hecho, esta realidad dominante es ya la realidad, una realidad que tiene la consistencia de una “medusa varada”, una gelatina que cubre toda superficie, que impregna toda grieta. Una realidad que nos desrealiza: una desrealidad.


abu ali

19.5.11



Horaris (cada dia mentre duri l'acampada)

-19:30h Coordinació i prepararació de l'assemblea
-20:00h Comissions de treball
-21:00h Cacerolada general
-22:30h Assemblea General

acampadabcn@yahoo.es
acampadabcn.wordpress.com

18.5.11

17.05.2011 acampada


( *
BarcelonaTAHRIR

YES WE CAMP plaça Catalunya
http://democraciarealjabarcelona.blogspot.com/
http://twitter.com/#!/search/%23acampadabcn?q=%23acampadabcn

Sol, o cuando lo posible se vuelve imparable

Escribir para orientarse, a la velocidad que impone el momento. Entre la
poética y la teórica, escribir para aportar en la con-fabulación del
mundo, para contribuir, desde dentro, a crear la plaza, a prolongar el
acontecimiento Sol. Porque sí, Sol ha sido un acontecimiento: uno de
esos hechos inesperados que redibuja el mapa y reabre el horizonte de
los posibles.

En la manifestación del 15M, rebosante de alegría por la masividad y la
frescura que se respiraba, una Unidad Móvil de Radio entrevistaba a
algunos de los presentes. “¿Cómo ves el futuro?” Pese a la energía
circulante, muchas respuestas no dejaban de destilar pesimismo: “Negro”.
El mismo lunes, cuando las noticias de la acampada en Sol empezaron a
correr como la pólvora por las redes sociales, en una lista de
distribución de intercambio de bienes y servicios, se escribía: “¿Qué
importa que unos acampen si al lado otros tantos siguen comprando en el
Corte Inglés?” Importa, porque no fue una acampada más: el gesto osado
de unos pocos se convirtió en señal de salida para muchos –fue un “ahora
o nunca”: y se desató el hambre de hacer, el hambre de decir.


En una pintada se leía: “lo imposible se vuelve imparable” –no hay mejor
descripción del acontecimiento Sol. La generosidad desplegada, las
sonrisas que lo recorren todo, los grupos de amigos, que se activan para
“ir juntos a la plaza”, los otros, que ya no son desconocidos, sino
compañeros en un movimiento común, la plaza como un imán irrefrenable…
Una tarde, el hijo de unos amigos, de apenas año y medio, empieza a
gritar “Sol, sol”: nos habíamos alejado algo de la plaza y él buscaba el
Sol que nos venía atravesando estos días. Hace diez días nadie hubiera
podido imaginar Sol sino como un centro turístico y comercial más de una
capital europea.

Sol, no como lugar geográfico, sino como acontecimiento imprevisible,
viene a resquebrajar dos de los pilares fundamentales sobre los que se
sustentaba el estado de cosas: por un lado, rompe el consenso instaurado
tras la Transición de acuerdo con el cual el actual sistema de partidos
es el mejor sistema de gobierno imaginable y cuestionarlo es abrir las
puertas al caos o a la oscuridad de la dictadura (frente al “no hay que
caer en la tentación de cuestionar el actual sistema democrático” de
Àngels Barceló, el movimiento insiste: “lo llaman democracia y no lo
es”). Por otro, rechaza la interpretación de la crisis como un accidente
metereológico frente al que sólo queda apretarse el cinturón. Contra la
gestión política de la crisis económica, la plaza grita: “no son
rescates, son chantajes” y señala responsables (gobernantes y
banqueros).

Conmocionados, aún sin creerse que efectivamente hay algo que “se
mueve”, apresurándose a desacreditarlo antes de que tenga capacidad de
impacto real, los responsables políticos lanzan a la plaza el chantaje
de las “alternativas”: “Decís no, pero no tenéis propuestas”. Lo que no
saben es que, para las generaciones del no futuro, la incertidumbre
frente a lo que ha de venir es el pan de cada día y Sol permite, cuando
menos, vivir esa incertidumbre con otros.

Parecía claro que el efecto del acontecimiento Sol y, más en general,
del movimiento 15M, no iba sino a ahondar las tendencias electorales ya
existentes: y efectivamente, la debacle del PSOE ha sido rotunda,
incluso en ciudades gobernadas por el PP, como Madrid. ¿Y ahora qué?

Las acampadas (no sólo la de Sol, sino las inauguradas en tantas
ciudades) continúan. Decía una amiga: “ya no se trata de tomar la plaza,
sino de crear la plaza”. A partir de esta intuición, lanzo una
hipótesis: la plaza sólo se crea insistiendo, profundizando, los
elementos que la hicieron posible -la crítica del poder político
(¡democracia real ya!) y de su gestión del poder económico (¡que la
crisis la paguen sus responsables!) como mínimo común múltiplo; la
cooperación de muchos como fuerza práctica que hace la plaza real y
tangible, que hace ese mínimo común múltiplo no sólo habitable, sino
gozoso, algo por lo que merece la pena apostar. Contra la
(auto)representación de los mil colectivos y luchas preexistentes, con
los riesgos de balcanización de la plaza, el acontecimiento Sol invita a
buscar el punto de conexión, el lugar desde el que podemos aportar a ese
común, a partir de lo que somos, sin duda, pero también de un compromiso
con eso que nos hace estar juntos.

Pero no sólo. Con el 15M, se confirma la fuerza de ese actor
imprevisible que podríamos llamar “pásalo”, porque se autoconvoca con
ese sencillo pasa-palabra proliferante. “Pásalo” tiene toda una
genealogía: de las movilizaciones contra la guerra, al 13M, a V de
Vivienda. Sin otra organización que las propias redes de amistad y
cooperación social, sin siglas ni programas, con lemas sencillos y
directos, reaccionando frente a un hecho externo que funciona de
aglutinante y marcador temporal e impone la urgencia de salir a la calle
(la guerra, los atentados del 13-M, las elecciones…). Desde su primera
aparición, son muchos los que han intentado “convocarlo”, haciendo
circular por internet citas varias, pero “pásalo” es un actor
desconfiado, particularmente de los grupos organizados: hijo de las
décadas de la desafiliación política, insiste en la fuerza de la
“gente”, las “personas”, el “pueblo” –sólo se interesa, por así decirlo,
por las convocatorias peer-to-peer, “de punto a punto”.

A un chico, llegado desde Bilbao a la acampada de Sol, que lleva días
fascinado con lo que estaba sucediendo, le preguntamos: “¿qué toca
ahora?”. Responde: “No hay que tener miedo a que las acampadas se
desinflen. A veces la gente militante, cuando se apasiona, se vuelca en
las cosas y las acogota, como una madre sobreprotectora con su niño. Yo
no soy militante y yo me iré de aquí y seguiré mi vida y cuando surja
otra cosa volveré a aparecer”. “Pásalo” aparece y desaparece. Cómo
aportar sin acogotar. Cómo habitar la (previsible) diástole del
movimiento sin angustiarse. Cómo aprender a (auto)convocarnos como
parte, ínfima, pero parte, de ese actor imprevisible. Preguntas que Sol
pone sobre la mesa.

Unos amigos argentinos insistían estos días: “Esto es muy interesante,
pero no es como el 2001 argentino. Allá en el 2001 lo que tomó la ciudad
fueron los más desposeídos por la crisis. Aquí no vemos eso, no vemos
señales de la crisis”. No es interesante pensar un movimiento por lo que
“le falta”, pero sí que es importante pensar cómo afecta Sol a los más
golpeados por la crisis económica: los desahuciados, los parados de
larga duración, los expulsados definitivamente a la economía informal,
los sin papeles sin posibilidad de regularizarse a falta de contrato de
trabajo y los con papeles que los perdieron por no haber cotizado lo
suficiente… aquellos territorios sociales más penetrados por la
“intervención social”, mas atravesados por la desafiliación política…

son la incógnita de la nueva fase que Sol inaugura. ¿Cómo se
(auto)convocarán?

Queda mucho camino por recorrer, pero la parálisis ha terminado. Podemos
sonreír.

Marta Malo

publicado en http://madrilonia.org/?p=2241

10.5.11

The Potentiality of Storming Heaven , Anonimo en la Red , 2008, 20 min



Program 3 [from OVNI archives]

The Potentiality of Storming HeavenAnonimo en la Red2008, 20 min


Este video-presentación de 20 minutos muestra la insurrección que tuvo lugar en Grecia en diciembre de 2008 a través del testimonio y las acciones de sus participantes. El video fue editado en Tesalónica en enero de 2009 y fue presentado en la biblioteca pública okupada de Ano Poli antes de un debate abierto sobre la insurrección. Pero no solo es una  con subtitulos en castellano, es también una verisón adaptada a la realidad de esas mismas fechas en Barcleona.

Short movie-presentation of the insurrection of December 2008 in Greece through the words and actions of people that took part in it. The video was created in Thessaloniki in January 2009 and its first presentation took place before an open discussion-review of the insurrection in the squatted public library of Ano Poli.